top of page

USO/Sangskriver/Producer/Artist

USO3.jpg

USO med et borgerlige navn Ausamah Saeed
er en dansk/marrokansk sangskriver/producer/artist.

 

Allerede i 1999 slog USO igennem sammen med L.O.C. og Johnson i den legendariske trio B.A.N.G.E.R.S. To år senere albumdebuterede USO med “Mr. Mista”. Albummet blev et overraskende hit uden den store promotion. Singlen “I Går Var Det En Vild Nat” (feat. Burhan G) blev et radiohit (bl.a. Ugens Uundgåelige på P3), og skaffede ham en nominering til P3-prisen, som den første danske rap artist nogensinde.

 

I 2005 vendte USO tilbage med albummet “JegvilgerneDuvilgerneViskalgerne” hvorfra særligt første single, “Vil Du, Vil Du” (Ugens Uundgåelige på P3) og crunktracket “Ikk’å” (Bedste Musikvideo nominering til Danish Music Awards) hittede.

I 2007 udgav USO albummet “Hold Nu”. Titelnummeret blev Ugens Uundgåelige på P3. Et veloplagt remake af Søs Fengers hit “Inderst Inde”, som hun til lejligheden genindspillede med USO, var blandt pladens andre hits.

I 2010 skrev USO omkvædet til #1 hittet “Hey Shorty” med KATO og Johnson. Sangen solgte platin og vandt utallige priser bl.a. “Årets Hit” til Zulu Awards2011.

I 2011 udgav USO singlerne “Skru’ Op” og “Dans Som Michael Jackson”. Samme år skabte USO dansk raphistorie på det internationale hit “Worldwide Choppers” - som den første og eneste rapartist der har medvirket på en sang med så store internationale navne (bl.a. Yelawolf, Twista og Busta Rhymes).

USO slog igen sit navn fast i 2012, da han skrev omkvædet til L.O.C.’s landeplage “Momentet”. Med sangen kunne USO, som den første rap artist nogensinde, gå hjem med prisen for “Årets Danske Hit” til Zulu Awards for andet år i træk.

USO har som det fremgår et imponerende bagkatalog. Han har været under radaren i noget tid, men han har ikke ligget på den lade side. Han brugt et par år i L.A. hvor har skrevet med nogle af de største derovre.

I 2014 vendte USO tilbage til Danmark for at deltage i TV2 showet ”Vild med dans”.

USO startede 2016 med at dominere radio og hitlisterne med sin guld certificerede single “Supermayn I lommen”.

I 2017 var USO medvært på MTV programmet ”Ridiculousness”.

 

I starten af 2018 udgav USO sangen “Kære Hater”, “U-DOLLARTEGN-O”
og ”Uhh Yeah” som fik en god radio rotation.

Samme år var USO også dommer på Kanal 5 showet ”All together now”.

 

I 2019 udgav USO sin samfundskritiske EP ”U” og valgte igen at deltage
som dommer i Kanal 5 showet ”all together now”.

USO er i 2020 aktuel med sangen ”La flama” og 2 Ep’er som udkommer senere på året.

 

USO har medvirket i mange store tv programmer og på live fronten,
stået på alle de store scener i Danmark.

USO har bla. været support for navne som: Ice Cube, 50 Cent,
Black Eyed Peas, Xzibit, Mary J Blige, Akon, Sean Paul og Amy Winehouse

bottom of page